Op vrijdag 8 november van 20.00 tot 24.00 uur

Xtravaganza inlusiveJPG

Een bijzondere avond om te dansen op muziek uit de jaren 70, 80 en 90 van DJ Alex Kaseta.
En met optredens van the Pink Diamonds en the Dutch Michael Jackson.
De avond is open voor LHBTIQ+ en iedereen die zin heeft om samen een gezellige feestelijke avond te maken.
Kom in je mooiste XTRAVAGANZA outfit, dans, maak contact en geniet.

Tickets a €3 te koop via Facebook en Eventbrite
of stuur een mail aan pinknieuwwestbestuur@gmail.com 
en maak €3 over op NL67RABO0127998497 van St. Eigenwijks, t.n.v. St. Pink Nieuw-West ovv Xtravaganza
Tickets aan de deur €4
De tickets zijn voor de entree inclusief 1 drankje.

LOLA LUID is vlak bij het Rembrandtpark en goed bereikbaar met tram (1 en 17, halte Derkinderenstraat), metro en trein (Halte Lelylaan) pinknieuwwestjpg


Donderdag 3 oktober organiseert PNW een thema-avond over "Gezondheid & LHBTI in Nieuw-West".  Wat is er nodig in Nieuw-West als het gaat om specifieke gezondheidszorg voor de regenbooggemeenschap? Hoe zit het nu precies met de verstrekking van Prepnu? En waarom is er zo weinig aandacht voor specifieke gezondheidsproblemen van lesbische vrouwen? Zelfs in de nieuwe Amsterdamse regenboognota worden lesbische vrouwen niet genoemd in het hoofdstuk Gezondheid. En hoe krijgen we meer aandacht voor LHBTI-specifieke gezondheidszorg in Nieuw-West? Meer informatie in onze agendaHet was een supergeslaagde barbecue, donderdagavond 5 september op de buurtwerkplaats aan de Sloterplas. We hopen dat jullie er net zo van hebben genoten als wij. We gaan vrolijk door met het organiseren van activiteiten. De komende tijd staan er weer aardig wat gepland. Noteer daarom alvast onderstaande data in je agenda:

  • Donderdag 19 september vindt de eerste van de serie All Inclusive Filmavonden plaats in Casa Sofia op de Ottho Heldringstraat 3 (Staalmanpleinbuurt): "Ik ben er geen, ik ken er geen". Meer informatie, zie hieronder.
  • Donderdag 3 oktober organiseert PNW een thema-avond over "Gezondheid & LHBTI in Nieuw-West". Wat is er nodig in Nieuw-West als het gaat om specifieke gezondheidszorg voor de regenbooggemeenschap? En waarom is er zo weinig aandacht voor specifieke gezondheidsproblemen van lesbische vrouwen? Hoe krijgen we meer aandacht voor lHBTI-specifieke gezondheidszorg? De avond vindt plaats in Huis van de Wijk Belgie. Wij zorgen voor koffie, thee, een drankje en een hapje.
  • Vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. Om 9 uur 's ochtends zullen we dan de vlag hijsen bij het Tuinstadhuis in Slotermeer. 's Avonds organiseren we ons jaarlijkse etentje voor Pink Nieuw-Westers. Hou de datum alvast vrij in je agenda. Binnenkort komen we met meer informatie over locatie en aanmelding.
  • Vrijdag 8 november gaan we feesten. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt. Blok die avond in ieder geval in je agenda!
Met vriendelijke groet,
Walter, Lars, Hennie, Nessie en Chantal

Meer weten:
Mail ons op pinknieuwwestbestuur@gmail.com of volg het laatste nieuws op Facebook https://www.facebook.com/pinknieuwwest/ 
PRIDE IN NIEUW-WEST
Er staat deze zomer heel wat te gebeuren. Voor het eerst zal Pride zich ook voor een deel in Nieuw-West afspelen. Reserveer alvast de volgende data in je agenda:

PRIDE BOAT, WALK & PARK
Zaterdag 27 juli vindt weer de jaarlijkse boottocht plaats naar de Pride Walk.  We verzamelen om 9 uur ’s ochtends voor een ontbijt bij Westside Slotermeer aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125, we varen vervolgens naar het Homo-monument en sluiten aan de bij de Pride Walk die vanaf daar richting Vondelpark voert.
De hele dag staat Pink Nieuw-West vervolgens met een stand in het Pride Park in het Vondelpark en kunnen jullie genieten van alles wat daar te beleven is die dag. Heb je nog een Pink Nieuw-West T-shirt doe het dan aan en regenboogvlaggen en andere regenbooguitingen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aanmelden?
Aanmelden om deel te nemen aan Pride Boat, Walk & Park op 27 juli is vanaf nu mogelijk. Door je aan te melden via deze link of via ons facebook event, verzeker je jezelf van een plek aan het gezamenlijke ontbijt bij Westside en een plek op de boot voor de boottocht van Nieuw-West naar het Homomonument. Deelname is gratis. Zorg dat je er op tijd bij bent want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is mogelijk tot 19/7

PRIDE NIEUW-WEST; bouwen aan een bruisend stadsdeel voor lhbtiq+
  Op donderdag 1 augustus 2019 organiseert Pink Nieuw-West een groots PRIDE EVENT in het van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas.
Het stadsdeel Nieuw-West is het grootste stadsdeel van Amsterdam en heeft een groeiende LHBTIQ+ gemeenschap. Echter niet alle leden van de gemeenschap voelen zich in Nieuw-west veilig en geaccepteerd. Veelal zoeken LHBTIQ+ inwoners van Nieuw-West hun heil in andere stadsdelen omdat ze zich daar vrijer en veiliger voelen. Terwijl het juist zo belangrijk is je veilig, vrij en geaccepteerd voelen op en rondom de plek waar je woont, opgroeit of je oude dag doorbrengt.

Vanaf 19.30 uur ’s ben je van harte welkom voor debat, mooie ontmoetingen, een drankje en dansen! Pride Nieuw-West, in het van Eesteren Paviljoen, begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom en het event is gratis toegankelijk.  Aanmelden kan hier!Fietsen jullie mee? Zondagmiddag, 16 juni, organiseert Pink Nieuw-West een fietstocht onder leiding van Cor Boots.
We verzamelen om 12.30 uur op het Orlyplein voor Station Sloterdijk. De fietstocht zal ongeveer 90 minuten duren.
Thema van de tocht: Hoe queer is Slotermeer?

We maken een mooie ronde door het Algemene Uitbreidingsplan van Cornelis van Eesteren en zullen eindigen bij Hotel Buiten aan de Sloterplas,waar alle deelnemers een drankje krijgen aangeboden. We hopen in ieder geval op goed weer!
Claire-Zhou-Stille-Dorst-Film-foto-hoofdrolspelers-STICKYpng

Vrijdag 17 mei is het IDAHOT (International Day Against HOmophobia and Transphobia). IDAHOT vraagt om aandacht voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. In dat kader organiseert Pink Nieuw-West in samenwerking met Soufia Zahri van New-Metropolis een filmvertoning van de korte film ‘Stille Dorst’. Voorafgaand aan de film zal Walter van Ruitenbeek (voorzitter van Pink Nieuw-West) jullie welkom heten en een praatje houden over IDAHOT en het belang van aandacht voor homo- bi- en transfobie. De recente ontwikkelingen rondom de vernieling van onze krans bij het 4 mei herdenkingsmonument toont dit belang ook weer aan! Na de film vindt een Q&A plaats met filmregisseur Claire Zhou.

Daarna is er tijd om samen na te praten en Pink Nieuw-West biedt je een drankje en een hapje aan.

De afstudeerfilm van regisseur Claire Zhou vertelt het persoonlijk verhaal van een biculturele homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding.

Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorst gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding. Ze is zelf LHBT en van biculturele afkomst en wilde deze film maken om de zichtbaarheid van mensen die LHBT en van biculturele afkomst zijn te bevorderen.

Vrijdag 17 mei van 17:00 uur – 19.00 uur

Locatie: New Metropolis, Burgemeester Rendorpstraat 1 (t.o. van Eesterenpaviljoen)