Jezelf zijn in Nieuw West!

And Then We Danced – Ana Subeliani van Tbilisi Pride vertelt over de strijd van de LHBTI-gemeenschap in Georgie

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

And Then We Danced – Ana Subeliani van Tbilisi Pride vertelt over de strijd van de LHBTI-gemeenschap in Georgie

23 februari, 2020 @ 7:30 pm - 7:31 pm

Op zondagavond 23 februari vertoont Oxville in samenwerking met Pink Nieuw-West en Roze in Beeld de film ” And Then We Danced”.

Voorafgaand en na afloop van de film spreekt Chantal Van den Bossche met Ana Subeliani van Tbilisi Pride, die speciaal hiervoor is overgekomen uit Georgië. Zij was aanwezig bij de Georgische premiere en zij vertelt over de ongelofelijke impact die deze, voor een Oscar genomineerde, film heeft op de levens LHBTI+ers in de voormalige Sovjetrepubliek

Subeliani, 30, LHBTI activiste, arriveerde op 8 november te voet bij de filmpremière voor “And Then We Danced” in de Georgische hoofdstad Tbilisi, maar vertrok in een ambulance richting het ziekenhuis terwijl het bloed over haar gezicht liep. Een demonstrant had haar met een mobieltje op het hoofd geslagen, ondanks de aanwezigheid van een cordon politieagenten in oproeruitrusting die de demonstranten tegenhield.

Over de film: Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent…., maar ook zijn grootste verlangen. And Then We Danced is de Zweedse Oscar inzending.

Taal: Nederlands ondertiteld, Georgisch gesproken
Kijkwijzer: 12+, seks, grof taalgebruik, discriminatie, drugs- en/of alcoholgebruik
Regisseur: Levan Akin
Cast: Bachi Valishvili, Levan Gelbakhiani
Genre: drama
Jaar: 2019
Land: Zweden

De voorstelling is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit het Bob Angelo Fonds en organisatorische ondersteuning vanuit WECF International/ WECF / Georgia en Tbilisi Pride

Gegevens

Datum:
23 februari, 2020
Tijd:
7:30 pm - 7:31 pm
Activiteit Categorie:

Organisator

Pink Nieuw West