Donderdag 3 oktober organiseert PNW een thema-avond over “Gezondheid & LHBTI in Nieuw-West”.

Wat is er nodig in Nieuw-West als het gaat om specifieke gezondheidszorg voor de regenbooggemeenschap? Hoe zit het nu precies met de verstrekking van Prepnu? En waarom is er zo weinig aandacht voor specifieke gezondheidsproblemen van lesbische vrouwen? Zelfs in de nieuwe Amsterdamse regenboognota worden lesbische vrouwen niet genoemd in het hoofdstuk Gezondheid. En hoe krijgen we meer aandacht voor LHBTI-specifieke gezondheidszorg in Nieuw-West?

De gasten van de avond kunnen je vertellen waar je terechtkunt met al je LHBTI-gerelateerde seksuele gezondheidsvragen.

Gezond Leven in Nieuw-West: Karin Kauw komt meer vertellen over project Gezond Leven in Nieuw-West en het belang van een gezondheidsambassadeur voor LHBTI-ers in Nieuw-West. Ook vertelt ze meer over het nieuwe traject voor gezondheidsambassadeurs dat binnenkort begint en waar je je nog voor kunt aanmelden.

Lesbische vrouwen & gezondheid, een blinde vlek: De GGD Amsterdam constateerde vorig jaar al dat seksuele gezondheidszorg voor lesbische vrouwen nog een blinde vlek is. Een arts van de GGD zal vertellen wat de mogelijkheden zijn om hierin verandering te brengen. Daarnaast zullen we aandacht besteden aan het feit dat lesbische vrouwen buitenproportioneel veel worden getroffen door hormoongerelateerde kankers als baarmoeder- en borstkanker, hoe dit komt en waar we op kunnen letten.

Prepnu: Sebastiaan van Prepnu kan je alles uitleggen over het belang van Prep en de huidige stand van zaken rondom de verstrekking van prep.

De avond vindt plaats in Huis van de Wijk Belgie. Wij zorgen voor koffie, thee, een drankje en een hapje.

Huis van de Wijk België ligt aan het Belgiëplein, het adres is officieel Hageland, omdat de ingang aan de achterkant van het winkelcentrum ligt, aan de achterkant van de Dirk van den Broek. Als je tram 2 neemt is de halte Kasterleepark en dan even om de torenflat, Sloterflat, heenlopen. Ook bus 61, 69 en 195 stoppen op loopafstand.