Jezelf zijn in Nieuw West!

26 juli Opening Pride Nieuw-West 2024

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

26 juli Opening Pride Nieuw-West 2024

26 juli @ 5:00 pm - 10:00 pm

Op vrijdag 26 juli hijsen Burgemeester Halsema en Emre Ünver (stadsdeelvoorzitter Nieuw-West) gezamenlijk aan de Sloterplas de regenboogvlag. Ter gelegenheid van de derde feestelijke opening van Pride Nieuw-West in de Pride weken van Amsterdam.

‘LHBTIQA-zijn’ is niet altijd makkelijk in Amsterdam Nieuw-West. Ons mooie stadsdeel heeft soms helaas te maken met (verbale) agressie tegen LHBTIQA+ers. Het uithangen van de regenboogvlag brengt soms uitingen van haat met zich mee en hand in hand lopen durven veel mensen niet. Juist in deze tijd vinden wij de gedeelde strijd rondom emancipatie enorm belangrijk. Wij staan voor een stadsdeel voor iedereen met ruimte voor alle verschillende groepen.

Het thema van de Pride is Together. Wij vragen aandacht voor alle verschillende groepen van onze mooie regenboogcommunity en die krijgen een plek op ons podium. Juist LHBTIQA+ vluchtelingen en transmensen hebben het in deze tijd heel moeilijk en daar vragen we extra aandacht voor.

Wij willen met deze feestelijke opening de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTIQ+ community in het grootste stadsdeel van Amsterdam vergroten en de verbinding leggen met andere gemarginaliseerde groepen.

Deze feestelijke opening bestaat uit zang, dans, spoken word, drag, speeches en muziek. Het is een divers programma, dat een weerspiegeling is van de rijke diversiteit van stadsdeel Nieuw-West. Ook is er een informatiemarkt en is er eten en te drinken (roti en snacks), hebben we een henna artiest, een make up artiest en kun je glittertattoos opgeplakt krijgen.

Iedereen moet zichtbaar zichzelf én welkom kunnen zijn in Nieuw-West.

De feestelijke Opening Pride Nieuw-West op vrijdag 26 juli, van 17.00-22.00u is op de boulevard aan de Sloterplas, tegenover Theater de Meervaart.

Gegevens

Datum:
26 juli
Tijd:
5:00 pm - 10:00 pm

Locatie

Boulevard Sloterplas