Jezelf zijn in Nieuw West!

Pink Gathering Stadsdeel Nieuw-West

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Pink Gathering Stadsdeel Nieuw-West

12 november, 2023 @ 6:00 pm - 11:30 pm

Maandelijkse LHBTIQ+ bijeenkomsten

Op maandag 13 november organiseert Stadsdeel Nieuw-West alweer haar 4e maandelijkse LHBTIQ+ bijeenkomst. Lees hieronder alles daarover in de tekst van het stadsdeel. Hopelijk zien we je daar ook weer!

Van augustus tot en met december 2023 organiseert stadsdeel Nieuw-West maandelijks een bijeenkomst (Pink Gathering) voor LHBTIQ+ bewoners. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de LHBTIQ+ gemeenschap en LHBTIQ+ organisaties.

Waarom LHBTIQ+ bijeenkomsten?

Begin 2023 hebben we onderzoek gedaan naar de wensen en voorkeuren van LHBTIQ+ bewoners in Nieuw-West. Hieruit is naar voren gekomen dat er behoefte is aan een plek voor ontmoeting, activiteiten en waar je steun kunt krijgen. Daarom zijn er nu maandelijkse LHBTIQ+ bijeenkomsten, met steeds een gevarieerd programma aan activiteiten.

Voor wie en wat?

De bijeenkomsten zijn een veilige ontmoetingsplek voor de gehele LHBTIQ+ gemeenschap: voor alle LHBTIQ+ bewoners van Nieuw-West en buiten het stadsdeel. Tijdens de bijeenkomsten vinden verschillende activiteiten plaats; een filmvertoning, een lezing, een themabijeenkomst of een actieve workshop. Er wordt met verschillende leeftijdsgroepen rekening gehouden om aan te sluiten bij ieders behoefte. Naast dat de bijeenkomsten ruimte bieden voor ontmoeting en activiteiten, is er hulpverlening aanwezig bij de bijeenkomsten die op een doordeweekse avond plaatsvinden. De hulpverlening wordt aangeboden door Buurtteam Nieuw-West en / of Veilige Haven. De activiteiten en de hulpverlening zijn gratis voor iedereen. Voor consumptie van eten en drinken wordt een kleine vergoeding gevraagd. Mocht dit een drempel zijn voor deelname aan de bijeenkomsten, dan kunt u dit bij de aanmelding aangeven en dan zoeken we naar een passende oplossing.

Veiligheid staat voorop

Met de LHBTIQ+ gemeenschap en met LHBTIQ+ organisaties zijn gesprekken gevoerd over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich veilig voelt bij het bijwonen van de bijeenkomsten. Om de veiligheid te vergroten, heeft elke bijeenkomst een aanspreekpunt waarmee zorgen kunnen worden gedeeld. Bovendien vinden de bijeenkomsten plaats in een volledig afgehuurd publiek gebouw en zal er geen regenboogvlag hangen. Behalve als de vlag altijd op de desbetreffende locatie hangt. De locatie van de bijeenkomst maken we pas na aanmelding bekend en publiekelijk communiceren we in beperkte mate over de bijeenkomsten. Communicatie vindt alleen plaats via LHBTIQ+ organisaties, LHBTIQ+ agenda’s en een mailinglijst waar u zich voor kunt aanmelden. Het is optioneel om een WhatsApp-groep te gebruiken.

Bijeenkomsten

We hebben sinds de zomer 3 mooie bijeenkomsten achter de rug. Er was van alles te doen: borrels, optredens, gezamenlijk eten, Krav Maga training, queer pubquiz, workshops en spelletjes. De eerst volgende bijeenkomst is op:

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten.

  • Samen eten van Safa’s Kitchen
  • Schaken met De Queer Schaakclub
  • Documentaire ‘De roze revolutie’

Veilige Haven en Buurtteam Nieuw-West zijn aanwezig voor advies, hulp en ondersteuning.

Meer informatie over de bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in het weekend of op een doordeweekse avond. De locaties van de bijeenkomsten variëren en worden pas na de aanmelding bekend gemaakt. Informatie over de bijeenkomsten in december volgt nog. Bij succes kan besloten worden de bijeenkomsten in 2024 voort te zetten.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de maandelijkse LHBTIQ+ bijeenkomsten? Meld u dan aan voor de mailinglijst. Via het formulier Aanmelden mailinglijst LHBTIQ+ bijeenkomsten.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met Roanne van der Borden, e-mailadres r.van.der.borden@amsterdam.nl. Zij is projectleider Programma LHBTIQ+ stadsdeel Nieuw-West.

Foto: Fotograaf Richard Mouw.

Gegevens

Datum:
12 november, 2023
Tijd:
6:00 pm - 11:30 pm
Activiteit Categorie: